Corpus Solutions

CYBERSECURITY EXPERTS
EN
☰ Menu

Středoškolská soutěž v kybernetické bezpečnosti - ročník 2019/20

22. 03. 2020


Již 4. rokem pořádá AFCEA celorepublikovou „Kybersoutěž“ v kybernetické bezpečnosti pro studenty středních škol. Mezi hlavní cíle projektu patří osvěta v oblasti zabezpečení kybernetického prostoru či vytváření spolupráce mezi talentovanými studenty a předními institucemi.

V rámci rekapitulace nám vychází, že letošního ročníku se zúčastnilo 4 500 studentů a bylo zapojeno přes 400 středních škol. Do 2. kola se dostalo 1 500 studentů včetně téměř 30 vysokoškoláků a více než 40 juniorů (9-14 let). Přes 100 studentů úspěšně absolvovalo 2. kolo soutěže, z nichž 43 studentů bylo vybráno k účasti v národním finále.

S ohledem na epidemiologickou situaci v ČR se národní finále 4. ročníku soutěže v Mladé Boleslavi neuskuteční. Namísto jednoho vítěze tak máme 43 mladých talentů, které bychom rádi i nadále motivovali v jejich „kybercestě“. Všichni finalisté budou tedy pozváni na letní školy, které se ve spolupráci s ČVUT, MU Brno, PA ČR, UNOB, VZ, MO, NÚKIB, BIS a dalšími partnery uskuteční od konce června do konce září 2020.

Cestu finalistů i další připravované online aktivity můžete sledovat na odkazu https://www.kybersoutez.cz/

Tip: všechny aktuality od Corpus Solutions můžete odebírat jako RSS kanál